Skuespiller er gæsteprædikant på søndag

Søndag den 13. august får vi en gæst ved højmessen i Sakskøbing Kirke kl. 10.30.
Det er Claus Flygare, som mange nok har hørt om og mødt i forbindelse med det lokale teaterstykke ”Lykke og Fremgang”.
 
Claus Flygare er skuespiller og ved at forberede sig på at spille den gamle præst i Bille August´s nye film og tv-serie, som er en filmatisering af Henrik Pontoppidans ”Lykke-Peer”. Optagelserne begynder om ca. 14 dage. I den forbindelse har Claus Flygare spurgt om at måtte være med i en gudstjeneste hos os. Han læser de tre bibelske tekster og holder den prædiken, han har skrevet til dagens tekst. Desuden hjælper han ved nadveren med at uddele brødet.
 
Fra Luther ved vi, at ”enhver, der er krøbet ud af dåben, er præst, biskop, pave” og da Claus Flygare er døbt, kan han også være præst for menigheden i Sakskøbing. Alle døbte er i den forstand præster. At vi har ordinerede præster i præstekjoler skyldes, at menigheden af praktiske grunde har valgt én blandt de døbte til at have præstetjenesten som sit arbejde. Vel mødt til en lidt ualmindelig, men meget luthersk gudstjeneste!

 

Ledige pladser til pigekoret

 

Ledige pladser i Sakskøbing Kirkes Pigekor.

Landsdelsens største pigekor holder løbende optagelsesprøver i juni, så de nye piger kan starte efter sommerferien.

Sakskøbing Kirkes Pigekor er med sine 27 medlemmer det største på Sydhavsøerne. Koret synger til musikgudstjenester og koncerter både i Sakskøbing og andre steder på Lolland og Falster. Musikken er alt fra klassisk kirkemusik til gospel. I efteråret skal koret medvirke ved bispevielsen i Maribo Domkirke, som udsendes direkte i TV. Desuden skal de være med til korstævne i anledning af 500-året for reformationen samt synge til børnegudstjeneste, allehelgensgudstjeneste, julekoncert med alle byens kor og til juleaftensdags gudstjenester for en stopfyldt kirke. Udover et højt musikalsk niveau er koret også kendt for et hyggeligt, socialt miljø, som byder nye medlemmer varmt velkommen.

For at komme med i koret skal man være mellem 11 og 19 år på optagelsestidspunktet. Man behøver ikke at have erfaring med at synge i kor, men man skal synge rent og have en god klang. Derfor skal pigerne til en kort, uformel optagelsesprøve hos korets leder, Flemming Chr. Hansen (29 26 56 09).

Sakskøbing Sogn er kommet på Facebook!

Som nogle måske allerede har opdaget, så er vores sogn nu også kommet på Facebook. Her kan man følge med i hvad der foregår i sognet af arrangementer og koncerter og særlige gudstjenester. Derudover forsøger Medieudvalget også at krydre med lidt billeder fra dagligdagen i kirken og en gang i mellem kommer der lidt teologiske overvejelser fra præsten. Tag et kig på understående link, du er meget velkommen til at like og dele.

https://www.facebook.com/pg/Saksk%C3%B8bing-Sogn-1301748533249817/posts/?ref=page_internal

 

Modige mænd søges

Kammerkoret søger modige mænd.

Af en eller anden grund har korsang hos mange fået et skær af noget kvindeligt, men sagen er jo, at der til et godt blandet kammerkor som Sakskøbing Kirkes er brug for nærmest lige så mange mænd som kvinder. Sakskøbing Kammerkor søger derfor med lys og lygte efter mænd, som kan synge, og som ikke er bange for at befinde sig i kvindeligt selskab. Nodekendskab og erfaring med korsang er naturligvis en fordel, men absolut ingen betingelse.

Henvendelse til korets leder, organist Flemming Chr. Hansen på tlf. 29 26 56 09.

Kom frit frem modige mænd!

Sakskøbing Kirke får YouTube-kanal

Fremover vil man i ny og næ kunne se små videoer med klip fra de mangeartede aktiviteter i Sakskøbing Sogn på vores nye YouTube-kanal. Den allerførste video viser lidt fra kirkekaffen under egetræet pinsedag 2015.

Alle nuværende og kommende videoer kan ses HER

hvor man også kan abonnere på nyt fra kanalen.