Vi begynder med en kort gudstjeneste i kirken, hvorefter julekaffen står klar i præstegårdens konfirmandstue. Her vil sognepræst Hanne Margrethe Tougaard læse en julehistorie fra ”Når lampen tændes” – skrevet af Karl Lindqvist, som var præst i Sakskøbing fra 1937 til 1969.  Mellem julegodterne vil der også være ”gæt-en-julesang” ved organist Flemming Chr. Hansen.

Kim Eriksen, som arbejder på Sønderskovhjemmet, vil fortælle om forsorgshjemmet, der blev stiftet i 1918 af fru Bodil Neergaard på Fuglsang. Sønderskovhjemmet har altid taget sig af mennesker, der er havnet på samfundets kant. På Sønderskovhjemmet bliver mennesker mødt af en åben dør og som dem, de er, uanset hvor skævt livet er gået. I mere end 100 år har Sønderskovhjemmet gjort en forskel og været ”et Hjem for de som intet Hjem har”.  

Otto Paludan, kaptajn på Postbåden i Nakskov Fjord, fortæller om den verdensberømte polarforsker, forfatter, redaktør og rapporter Peter Freuchen. Vi følger ham fra vugge til grav og mest i Danmark, i Nykøbing F og på Enehøje.

Første stop på turen er Rødbyhavn Kirke, hvor sognepræst Marianne Eilskov Hansen fortæller om kirken og sognet. Vi kører forbi byggeriet ved tunnelen under Femern Bælt og kommer til Globen i Holeby, hvor kaffe og kage står klar. Herefter får vi en rundvisning på Danmarks eneste globe, som med avanceret teknik kan visualisere billeder af atmosfæren, oceanerne, kontinenterne, månen og solsystemet. Den enestående præsentation giver os samtidig en forståelse for, hvordan klima-forandringerne påvirker vores verden.   Afg. med bus fra Vestergade 6  kl.13.00, vi er hjemme igen kl. 17.30. Turen koster kr. 100.- Tilmelding er bindende og nødvendig, da der er begrænset deltagerantal. Tilmelding til Ellis Bilslev-Jensen på tlf. 54 … Læs resten