Skuespiller er gæsteprædikant på søndag

Søndag den 13. august får vi en gæst ved højmessen i Sakskøbing Kirke kl. 10.30.
Det er Claus Flygare, som mange nok har hørt om og mødt i forbindelse med det lokale teaterstykke ”Lykke og Fremgang”.

Claus Flygare er skuespiller og ved at forberede sig på at spille den gamle præst i Bille August´s nye film og tv-serie, som er en filmatisering af Henrik Pontoppidans ”Lykke-Peer”. Optagelserne begynder om ca. 14 dage. I den forbindelse har Claus Flygare spurgt om at måtte være med i en gudstjeneste hos os. Han læser de tre bibelske tekster og holder den prædiken, han har skrevet til dagens tekst. Desuden hjælper han ved nadveren med at uddele brødet.

Fra Luther ved vi, at ”enhver, der er krøbet ud af dåben, er præst, biskop, pave” og da Claus Flygare er døbt, kan han også være præst for menigheden i Sakskøbing. Alle døbte er i den forstand præster. At vi har ordinerede præster i præstekjoler skyldes, at menigheden af praktiske grunde har valgt én blandt de døbte til at have præstetjenesten som sit arbejde. Vel mødt til en lidt ualmindelig, men meget luthersk gudstjeneste!