Kirkens kor

Sakskøbing Kirke har 3 kor, som man kan læse om nedenfor:

 

pigekor

  • Sakskøbing Kirkes Pigekor, som fra nytår 2013 består af 27 piger i alderen 11-20 år ca. Koret medvirker ved gudstjenester og koncerter i Sakskøbing Kirke ca. 6 gange årligt, men synger også af og til udenbys. Syv af korets piger er fastansatte som søndagssangere og synger derfor til alle søn- og helligdagsgudstjenester i kirken. Pigekoret har fast ugentlig prøve torsdag kl. 16.30-18.

kammerkor

  • Sakskøbing Kammerkor, som er kirkens projektkor for voksne. Koret har ca. 4 projekter årligt og synger alt fra gregoriansk munkesang til gospel. Medlemmerne bliver kontaktet hver gang et nyt projekt er under opsejling og kan så melde sig til eller fra på det pågældende projekt. Et projekt består typisk af 6-8 korprøver, som ligger torsdag aften kl. 19-21, samt 2-3 koncerter/musikgudstjenester, hvoraf den ene altid er i Sakskøbing Kirke.
  • Voci fluenti, som er et vokalensemble, et “minikor” på kun 9 medlemmer, bestående af meget rutinerede sangere. Ensemblet synger både verdsligt og kirkeligt repertoire og medvirker lejlighedsvis ved koncerter/musikgudstjenester både i Sakskøbing Kirke og udenbys.

For at blive optaget i pigekoret eller kammerkoret er det nødvendigt, at man har en god stemme og kan synge rent – evner for nodelæsning og erfaring med korsang er naturligvis en fordel, men ingen nødvendighed. Inden optagelsen skal man til optagelsesprøve hos kirkens organist Flemming Chr. Hansen, som kan kontaktes på tlf. 29 26 56 09. Voci fluenti optager kun sjældent nye medlemmer, men særligt rutinerede sangere er velkomne til at kontakte organisten.

Korene kan høres på giflerne.dk/koroptagelser, og Voci fluenti har deres egen side med bl.a. liveoptagelser fra ensemblets koncerter giflerne.dk/vocifluenti.

Ved gudstjenester og kirkelige handlinger på hverdage synger en af sognets to kirkesangere.